„Riigikogu peab kokku tulema siis, kui on vaja seadusi muuta,“ ütles Nestor. „Kui piisab valitsuse otsusest, siis riigikogu kokku tulema ei pea.“

Nestori sõnul ei saa eile öösel otsustatule tuginedes veel öelda, kas teemat tuleb arutada ka riigikogus. Ta märkis, et teema täpsustub juulis ja siis on selgem, kas on tarvis seadusi muuta.

„Kui räägime Lähis-Idas asuvatest põgenikelaagritest, siis seal hakkavad tööle meie ametnikud – sisulist vahet nagu pole, kas nad teevad seda valikut Eestis või mujal,“ sõnas Nestor.

Euroopa riigipead ning valitsusjuhid jõudsid täna öösel Euroopa Ülemkogul pagulaste küsimuses üksmeelele ja nõustusid Itaaliasse ja Kreekasse saabunud migrante oma riiki vastu võtma solidaarsuspõhimõttel.

Peaminister Taavi Rõivas ütles pärast arutelu lõppu täna varahommikul, et riikidelt oodatakse juuli jooksul infot, kuidas ollakse valmis panustama. Seejärel hinnatakse, kas see pingutus on piisav.

Siseminister Hanno Pevkur ütles täna ERRi uudisteportaalile, et Eesti on vabatahtlikkuse alusel valmis vastu võtma 84 kuni 156 põgenikku, mis vastab tema sõnul Eesti suurusele ja võimekusele.

Euroopa Ülemkogu president Donald Tusk kinnitas täna varahommikul, et kokku on lepitud 60 000 migrandi ümberasustamises järgneva kahe aasta jooksul.

Euroopa Komisjoni kvoodiplaani järgi pidanuks Eesti kahe aasta jooksul vastu võtma 1064 pagulast.