"Vabade kohtunikukohtade täitmine on oluline kvaliteetsema ja kiirema õigusemõistmise toimimiseks, mistõttu on mul värske justiitsministrina eriline rõõm allkirjastada oma esimesel töönädalal konkursi käskkiri uute kohtunike leidmiseks," ütles Pevkur.

Kuivõrd kohtunikuks kandideerimine on pikk ja põhjalik protsess, kestes pea aasta, usub Pevkur, et selle tulemusel on Eesti kohtusüsteemis juures kaks kõrgeltkvalifitseeritud kohtunikku.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja teatel nimetatakse kohtunikuks reeglina isik, kes on läbinud kohtuniku ettevalmistusteenistuse või on sellest vabastatud ning sooritanud kohtunikueksami.

Kohtuniku ettevalmistusteenistust ei pea läbima isik, kes on vahetult enne eksami sooritamist töötanud kaks aastat vandeadvokaadi või prokurörina, samuti kohtunik, kui tema ametist vabastamisest ei ole möödunud rohkem kui kümme aastat.

Avaldus kohtuniku konkursil osalemiseks, kohtunikuks kandideerija isikuandmete ankeet, kodakondsust tõendava dokumendi koopia, haridust tõendava dokumendi ja akadeemilise õiendi koopia tuleb esitada riigikohtu esimehele ühe kuu jooksul pärast konkursiteate avaldamist väljaandes Ametlikud Teadaanded.