„Kohtusüsteem kui kolmas võim on kahtlemata riigi üks alustalasid, mistõttu panustame jätkuvalt kohtunikkonna tugevdamisele ja õigusemõistmise kvaliteedi parandamisele,“ ütles Reinsalu. Ministri sõnul lepiti eelarve teemalistel läbirääkimistel mitme kohtu esimehega kokku, et vabad kohtunikohad täidetakse.

Välja kuulutatud konkursil kandideerimiseks vajalikud dokumendid tuleb esitada riigikohtu esimehe nimele märgusõnaga "Kohtuniku konkurss" riigikohtu aadressil Lossi 17, 50093, Tartu või elektrooniliselt aadressil kantselei@riigikohus.ee. Dokumentide esitamise tähtaeg on 19. detsember 2015. Lisainformatsiooni saab riigikohtu telefonil 730 9062. Konkursi tingimustega on täpsemalt võimalik tutvuda justiitsministeeriumi kodulehel.

Reinsalu sõnul on oluline mõju kohtumenetluse kvaliteedi tõstmisele tõhusama õigusemõistmise projektil, millega palgatakse kohtunikke nende töös konsultantide asemel aitama kõrgelt haritud kohtujuristid. „15. oktoobri seisuga oli kohtutes tööl 179 kohtujuristi. Jätkame tõhusama õigusemõistmise projektiga eesmärgil, et igal esimese ja teise astme kohtuniku kohta oleks süsteemis üks kohtujurist,“ ütles Reinsalu.