„Kohturegistrite osakond on mulle algusest peale muret teinud, sest selle töötajate palgatase on alla igasugust kriitikat. Spetsialistid, kelle tehtavad kanded on õiguskindluse seisukohast üliolulised, saavad kohati 500–700-eurost palka. See on naeruväärselt madal,” ütles Anvelt Eesti Päevalehele antud intervjuus.

Anvelt lisas, et kuna suuremat sorti rahalaeva kuskilt tulemas ei paista, tuleb otsida muid võimalusi töötajate palka tõsta. See tähendab, et registrite osakonna 150 töötajast koondatakse tõenäoliselt umbes kolmandik. See annaks võimaluse tõsta 2018. aastaks kohtunikuabi palga 2000 ja registrisekretäri oma 1200 euroni.

Peale selle teeb Anvelt valitsuskabinetile ettepaneku viia kohturegistrite osakond Tallinnast välja maakonnakeskustesse. Kuhu täpsemalt, selgub pärast valitsuskabineti otsust. „Kuna see töö on väga suures osas elektrooniline, siis ei pea need inimesed töötama Tallinnas. Ma näen siin võimalust panustada töökohtade loomisega pealinnast eemal.”

Anvelt rõhutas, et nii patendiametit kui ka kohturegistrite osakonda puudutavad reformid ei juhtu üleöö, vaid samm-sammult järgmiste aastate jooksul ja inimestele võimalikke lahendusi otsides.