Pärides justiitsministeeriumilt aru, kas ka nende hinnangul on kohtuametnikud, näiteks kohtusekretäride palgatase väike ning vajab lisaeelarvest tõstmist, jagab ministeerium riigikohtu esimehe seisukohta.

"Justiitsministeerium jagab kohtute haldamise nõukoja seisukohta ja muret ning toetab taotlust juba 2019. aasta eelarves ette näha lisaraha kohtuametnike palkade suurendamiseks," kommenteeris justiitsministeeriumi pressiesindaja Kristin Rammus.

"Kui jätta kõrvale kohtunikud, kohtujuristid ja kohtunikuabid, on kohtuametnike palgatase murettekitavalt madal ja probleemi jätkudes on sujuv õigusemõistmine takistatud. Kohtuametnike palk ei vasta nende töö väärtusele ja palgataseme tõstmiseks on sisemised ressursid esimese ja teise astme kohtutes ammendatud," jätkas ta.

"Justiitsminister tõi 2018. aasta veebruaris kohtunike täiskogu ees oma iga-aastases ettekandes kohtuametnike madalate palkade probleemi teravalt esile ja justiitsministeerium esitas riigieelarve strateegia raames rahandusministeeriumile kohtuametnike palkade tõstmiseks lisaraha taotluse," lõpetas Rammus.