Keskerakondlane Lauri Laasi ütles täna Delfis avaldatud arvamus loos, et kui sotsiaaldemokraadid oktoobris toimuval üldkogul Jüri Pihli asemele uue juhi valivad, heidetakse nad Tallinna koalitsioonist välja.

"See on Lauri Laasi seisukoht. Sotsiaaldemokraadid kindlasti jätkavad Tallinnas koalitsioonis oma lubaduste ellu viimist," kommenteeris Juske Delfile.

juske sõnul on järgmisesse nädalasse plaanitud arutelu koalitsiooni olukorrast selguse saamiseks. "Me arutame just viimase aja väljaütlemisi, mis on tulnud nii meie poolt, kui ka muidugi nende poolt. Mulle küll täna tundub, et mõlemast erakonnast on selge soov jätkata koalitsioonileppe ellu viimist Tallinnas. Eks selliseid emotsionaalseid avaldusi ikka juhtub, eriti valimiseelsel ajal," arvas Juske.

Juske usub, et pärast oktoobris toimuvat sotsiaaldemokraatide üldkogu, jätkab erakonna esimehena Jüri Pihl. "Täna on Jüri Pihl erakonna esimees ja ma arvan, et ta jätkab pärast erakonna üldkogu."

Juske sõnul on ka teised võimalikud esimehe kandidaadid oma toetust koalitsiooni jätkamisele kinnitanud. "Täna on öeldud, et kandideerib erakonna esimehe valimistel Sven Mikser, kes on kinnitanud selget toetust Tallinna koalitsiooni jätkumisele, minu teada on seda öelnud avalikult ka Indrek Saar, kes on üks võimalikke kandidaate olnud," sõnas Juske.