Kahtlustuse said liige Alar Urm, bussiliiklusteenistuse direktor Andres Herkel, bussiremonditöökodade juht Hannes Erbsen ning bussiremonditöökodade asejuht Jaanus Vink.

Ratas sõnas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et mõistab nende käitumise hukka. "Tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga ja see ei ole kuidagi aktsepteeritav," rõhutas ta.

Ta lisas, et ennekõike on oluline, et ühistransporditeenust linlastele hästi edasi pakutakse.

Vastates küsimusele, kas TLT nõukogu esimees, Tallinna linnapea Taavi Aas ja juhatuse esimees Enno Tamm peaksid tagasi astuma, andis Ratas mõista, et keegi peab vastutuse võtma. "Ma arvan, et vastutuse võtmine kas juhatuse esimehe või nõukogu esimehe poolt on mõlemad igal juhul töös ja laual. Kaks-kolm päeva tuleks stabiilsus tagada, et ettevõtte igapäevatoimimine läheks normaalselt edasi, ja ma usun küll, et selles valguses peavad teatud inimesed vastutuse võtma igal juhul."

Nii Tamm kui Taavi Aas kinnitasid eile, et on võimalik, et nad oma ametikohtadest loobuvad.

Teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni TLT juhatuse liikme Alar Urmi, bussiliiklusteenistuse direktori Andres Herkeli, bussiremonditöökodade juhi Hannes Erbseni ning bussiremonditöökodade asejuhi Jaanus Vingi.

Lisaks peeti kinni veel kolm inimest, kes on seotud kaupade ja teenuste tarnimisega Tallinna Linnatranspordi AS-ile.

Kriminaaluurimine käivitati möödunud aasta suvel seoses kasutatud busside ostmise hangetega alates 2012. aastast.