"Keskerakonna pikaaegse esimehe Edgar Savisaare kandideerimine kohalikel valimistel pole täna kindel. Savisaar on korduvalt avalikult kinnitanud, et kandideerimine sõltub ennekõike tema tervisest," ütles Ratas Delfile saadetud kommentaaris.

"Edgar Savisaar on pea viisteist aastat panustanud Tallinna juhtimisse linnavolikogu esimehe ja linnapeana ning pälvinud kohalikel valimistel ülikõrge toetuse. Loetletud kaalutlustel oleme arutanud võimalust, et Edgar Savisaar võib olla esimene kandidaat Tallinna üldnimekirjas koos väärika positsiooniga tema valimisringkonnas," märkis ta.

Ratas toonitas ka, et Keskerakond läheb valimistele vastu ühtse meeskonnaga. "Meil on kõige kogenum ja tugevam linnapeakandidaat Taavi Aas ning kõrge toetusega esinumbrid kõigis Tallinna linnaosades."

Seda, et Savisaarele on pakkumine tehtud, kinnitas Ratas ka valitsuse pressikonverentsil. "Ta on Keskerakonna liige ja kõik liikmed saavad kandideerida. Savisaar on piisavalt panustanud Tallinna arengusse," põhjendas Ratas kriminaaluurimese all oleva Savisaarele esinumbri koha pakkumist.

"Savisaar ei ole Keskerakonna esimees, nii et erekonda ta ei juhi. Meil kehtib süütuse presumptsioon, kõik, kes ei ole süüdi mõietetud, võivad kandideerida. Pealegi pole Savisaar pakkumisele veel vastanud, tegemist on ettepanekuga," leiab Ratas.

"Savisaare kandideerimisele annavad hinnangu Eesti elanikud 15. oktoobril toimuvatel valimistel. Valitsuskoalitsiooni tervist see aga mõjutanud ei ole," lisas Ratas.