Teatavasti pole varasemalt olnud Krossi ja Reformierakonna suhted eriti roosilised ning ta pole oma käiku ka seni kuigi veenvalt põhjendanud, ütles Ratas. "Seetõttu ma mõistan, miks on antud küsimus tekitanud ühiskonnas palju erinevaid spekulatsioone. Soovitan Krossil kindlasti selgitada avalikkusele oma otsuse tagamaid, sest vastasel korral väheneb nii tema kui ka Reformierakonna tõsiseltvõetavus."

Igas erakonnas võib alati leida põhjust pettumiseks, sestap ei ole välistatud, et Eerik-Niiles Kross üllatab meid samalaadselt veelgi, jätkas Ratas. "Poliitika on maraton, mitte 100 meetri jooks. Inimeste usaldus tuleb välja teenida aastatepikkuse tööga ning erakonna vahetus tähendab paraku tihti nullist alustamist."

"Reformierakonna poolt vaadatuna jääb mulje, et alanud on valimiseelne võidurelvastumine. Pea iga päev tuleb järjekordne uudis mõnest liitujast või erakonna vahetajast," ütles Ratas. 

"Kahjuks räägime täna märksa vähem poliitika sisust. Eesti vajab järjepidevat poliitikat, mis peab ühendama meie inimesi, tagama rahvaarvu tõusu ning andma Eestimaa elanikele parema ja turvalisema elukeskkonna. See eeldab selget visiooni ja tõsist meeskonnatööd."