"Otsustasin jääda Keskerakonda, sest tunnen, et saan seal Eesti riigi jaoks kõige rohkem ära teha," vastas Ratas Delfi küsimusele, kas ta tunneb heameelt oma otsuse üle jääda Keskerakonda, vaadates, kes on Reformierakonnaga viimastel nädalatel liitunud.

Ratas märkis, et loomulikult on igal erakonnal oma plussid ja miinused ning on mitmeid küsimusi, kus Keskerakonna juhatuse liikmed jäävad erinevatele seisukohtadele. "Samas olekski absurdne eeldada, et Eesti suurima erakonna ligi 15 000 liiget kõigis küsimustes ühtemoodi mõtleksid."

"Minu otsust Keskerakonnas jätkata ei mõjuta teiste erakondade uued liitujad või koduparteid vahetanud inimesed. Iga poliitik peab lähtuma enda maailmavaatelistest seisukohtadest ja Eesti inimeste heaolust. Soovin kõigile Riigikogu kandidaatidele edu Eesti elu edendamisel, kuid oma poliitilised valikud teen ka tulevikus iseseisvalt."

Eile teatasid kaks Isamaa ja Res Publica juhtfiguuri Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender, et lahkuvad IRList ja kandideerivad riigikokku hoopis Reformierakonna ridades.