Näitleja Eva Klemetsi juhatamisel liigutakse läbi Tallinna vanalinna ning külastatakse üle kümne tähelepanuväärse objekti. Kunstiajaloolise ülevaate asemel kuuleme aga sissevaadet mitmete hoonete ja avalike väljakute huvitavatesse seikadesse,“ lubatakse teatri kodulehel.

„Omapärase lavastuse teksti autoriteks on Elmar Sepp, Alexander Kofkin, Edgar Savisaar, Arvo Haug, Mupo, Rein Karemäe, Ivo Parbus, Jaanus Mutli, Urmas Sõõrumaa, Oliver Kruuda, Jüri Ratas, Marek Jürgenson, Skanska, Merko, Tauno Kangro ja paljud-paljud teised,“ selgub veel.

Toodud nimed on otsesemalt või kaudsemalt seotud Keskerakonnaga ning etendus näibki olevat üles ehitatud põhiliselt keskerakondliku linnavalitsuse pilamisele, jätmata ilmselt puutumata ka korruptsiooni teemat.

Keskerakondlasest endine Tallinna linnapea, üheks tekstiautoriks nimetatud Jüri Ratas pole etenduse ega selle sisuga kursis, kuid arvab, et kui tegu on hea huumoriga, siis ettevõtmine õigustatud.

Kui aga selgub, et tegu on erakonna halastamatu pilamisega? „Kriitika viib elu edasi,“ ei paneks Ratas sedagi pahaks. „Nad ju osutavad probleemidele ja püüavad ka leida lahendusi,“ on endine linnapea optimistlik.

Küsimusele, kuidas ta suhtub sellesse, et teatri koduleht teda üheks etenduse teksti autoriks nimetab, vastab Ratas: „Mina ei saa olla teksti autor, ma pole mingit näidenditeksti kirjutanud.“

Tallinna praegune keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaar kirjutas küll eile oma blogis NO99 poliitikamaigulisest uuest hingamisest ülikiitva ja toetava postituse, ent täna temalt kahjuks kommentaari saada ei õnnestunud.