"Kui ühele kohale pretendeerivad kaks väärikat inimest, siis üks neist suure tõenäosusega võidab ja teine kaotab. Eriti siis, kui on juba eelnevalt teada, et otsustajate enamus on ühe kandidaadi poolt," hindab Ratas valimiste algust.

"Kui Keskerakond esitab oma kandidaadi, siis on see mõeldav ainult selleks, et tekiks debatt kandidaatide vahel. Ühe kandidaadi puhul on see suuresti monoloog, mida muidugi võib nimetada ka kahekõneks rahvaga," lisab ta.

"Kui Keskerakond esitab oma kandidaadi, mida otsustab meie volikogu, siis peame arvestame sellega, et meie kandidaat selle kahevõitluse suure tõenäosusega kaotab, kuigi debati võib ta võita," rääkis Ratas. "Ajaloost on teada, kuidas presidendikandidaatide John Kennedy ja Richard Nixoni vahelise debati kohta ütlesid kommentaatorid, et debati võitis Nixon, kuid kasu sai sellest Kennedy. Ei ole kahtlust, et meiepoolse kandidaadi esitamisel presidendi valimisega seonduv tegevus saab hoopis värvikama näo, võimalik et ka sisu kui ühe kandidaadi korral. Kes võiks saada meie presidendi kandidaadiks seda otsustab erakonna volikogu."

Küsimusele, kas parteijuht võiks olla Keskerakonna kandidaat, vastab ta napilt: "Kahtlemata on Edgar Savisaar võimas poliitik."