„Eesti suurim ja vanim erakond ei saa jääda presidendivalimistel kõrvaltvaataja rolli. Loomulikult esitame ka omapoolsed kandidaadid ning oleme avatud koostööks kõigi teiste poliitiliste jõududega. Meie jaoks on kõige olulisem, et järgmine president esindaks kogu Eestit ning liidaks siinseid kogukondi. Eesti riigipea peab panustama rahvusvahelisel tasandil, kuid veelgi olulisem on tema tegevus ja kompetents sisepoliitikas,“ selgitas Ratas erakonna teatel.

„Mailis Reps on õppinud ja töötanud nii Eestis kui ka välismaal ning omab laiapõhjalist ülevaadet meie riigi ja rahva sõlmprobleemidest. Ta on panustanud neljas parlamendi koosseisus ning töötanud kahes valitsuses haridus- ja teadusministrina. Mailis Repsi ametiajal viidi ellu mitmeid olulisi muudatusi haridusmaastikul, sh kehtestati tasuta koolilõuna 1.-9. klassidele,“ lisas Ratas. „Mailis Reps on töökas, avara silmaringiga ja kogenud poliitik. Samas on ta sooja südame ja vägeva vaimuga inimene. Temast saaks väärikas president.“

„Ühtlasi olen jätkuvalt seisukohal, et vajame ühiskonna tasakaalustamiseks rohkem naisi juhtivatele kohtadele. Taasiseseisvunud Eestis on seni olnud ametis kolm presidenti ning üheksa peaministrit – kõik eranditult mehed. Eesti lähinaabrid on siinkohal meist sammu võrra ees. Läti valis oma esimese naispresidendi Vaira Vīķe-Freiberga ametisse juba 1999. aastal. Soome riiki juhtis aastatel 2000-2012 teatavasti president Tarja Kaarina Halonen. Alates 2009. aastast on Leedu president Dalia Grybauskaitė, kelle rahvas valis 2014. aastal tagasi ka teiseks ametiajaks,“ tõi Ratas näiteid.