"Riigikogu valimisteni on jäänud alla viie kuu. Täna on õige aeg arutada, kes peaks olema Eesti Keskerakonna kandidaat peaministri kohale," kirjutas erakonna juhatuse liige Ratas Facebookis.

"Keskerakonna peaministrikandidaat peab olema poliitikas kogenud, kuid tooma lauale ka uusi mõtteid ja lähenemisnurki. Olen veendunud, et parim peaministrikandidaat on erakonna aseesimees Kadri Simson, kes on üle viie aasta edukalt juhtinud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni. Kadri tooks peaministrina Eesti poliitikasse värskust, uut energiat ja inimlikku lähenemist. Eesti Vabariigil on läbi ajaloo olnud ainult meessoost peaministrid – on õige aeg usaldada riigijuhtimine targa, intelligentse ja ennast poliitikas tõestanud naise kätte."

Ratas ütles Delfile, et Simsoni kandideerimiseks on aeg küps. "Eestis on aeg, mil me võiks tõsiselt kaaluda, ja mitte ainult sellest rääkida, naispeaministrikandidaadi esitamist. Ma usun küll, et sel mõttel on kindlasti jume olemas," ütles Ratas.

Poliitiku sõnul on ta mõne erakonnakaaslasega Simsoni seadmist peaministrikandidaadiks ka arutanud ning seni on nende arvamus ideest olnud üldiselt positiivne.

Ratas ütles, et usub Simsoni peaministrikandidaadiks nimetamise tõenäolisusse. "Ta on olnud ikkagi viis aastat fraktsiooni esimees. Ta on olnud kaks koosseisu riigikogus ja kindlasti omab head ülevaadet riigi funktsioneerimisest, riigi poliitikast. Ka on ta ennast tõestanud hea juhina."

Samas nentis Ratas, et tegemist on kõigest tema ettepanekuga. "Seda peavad arutama piirkonnad. Täna on viis kuud valimisteni aega. Täna on lihtsalt see hetk, kus inimesi välja käia," ütles poliitik ning lisas, et soovib tunnustada ka erakonna senist esinumbrit Edgar Savisaart.

"Ta on tegelenud Tallinna linna juhtimisega ja on saanud väga võimsa mandaadi kohalikel valimistel. Ma arvan, et ta peab kindlasti selles positsioonis jätkama," ütles Ratas.

Küsimusele, kas Simsoni võimaliku kandidatuuri toetamine tähendab, et Ratas kavatseb riigikokku kandideerida Keskerakonna nimekirjas, vastas poliitik, et Keskerakond on ja jääb tema jaoks alati südamelähedaseks.

"Ma olen kogu aeg öelnud seda, et Keskerakond on mulle väga palju andnud ja ta jääb mulle südamelähedaseks alati. Niikaua, kui ma olen selle erakonna liige, tahan ma selle erakonna eest seista parimal võimalikul moel."