Delfile teadaolevalt soovib Ratas homme teatada erakonna juhiks kandideerimisest. Pressikonverentsi täpne aeg ja koht on ka veel selgumisel, kuid see peaks aset leidma homme.

Samas teatas täna pärastlõunal partei esindaja, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kutsub meedia homme, 12. oktoobril, kell 12:00 Keskerakonna büroosse oma pressikonverentsile. Osalevad veel Savisaare usaldusisikud Oudekki Loone ja Peeter Ernits.

Kuu aega on kongressini ja teada on ainult üks kandidaat. See ei ole väga normaalne.
Mihhail Kõlvart

Tallinna abilinnapea ja Keskerakonna juhatuse liige Mihhail Kõlvart ärgitas Savisaare vastasleeri kandidaati end ametlikult teatavaks tegema. "Kuu aega on kongressini ja teada on ainult üks kandidaat. See ei ole väga normaalne," märkis Kõlvart eile Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus. Savisaare vastasleerist nähakse võimalike kandidaatidena Jüri Ratast ja Kadri Simsonit. Mailis Reps on varasematest usutlustes teatanud, et tema erakonna esimeheks ei kandideeri.

Kõlvart märkis, et paljude arvates vahetub pärast 5. novembril toimuvat partei erakorralist kongressi Keskerakonna esimees. Paraku on ühe ja siiani ainsa kandidaadina on oma kandideerimisest teada andnud Keskerakonna praegune esimees Edgar Savisaar. Vastasleeri kandidaadi nimi on siiani jäänud - vähemalt ametlikult - saladuseks.

Keskerakonnal peaks juhatuse ettepaneku kohaselt toimuma 5. novembril Paides kongress, kus valitakse erakonnale ka uus juht. Kongressi kokkukutsumist arutab erakonna volikogu 15. oktoobril.

"Kui volikogu on vastu võtnud otsuse erakorralise kongressi kokku kutsumiseks, määratakse ka tähtaeg, mille jooksul on kandidaate võimalik juhtorganitesse üles seada," märkis Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk.