"Eesti poliitilises süsteemis ei ole sellist traditsiooni, et partei juhile määratakse troonipärija," vastas Ratas ETV saates "Kahekõne" saatejuhi küsimustele, kellest võiks pärast Edgar Savisaart saada Keskerakonna juht ja kas Ratas ise sooviks selle ameti suunas pürgida.

Ratas sõnas, et erakonna juhid määratakse ikka erakonna sees valimiste abil. Samuti rõhutas ta, et see ei ole praegu aktuaalne teema, sest parteil on hetkel edukas juht ning ühiskonnas ja erakonnas praegu palju olulisemaid teemasid.

Keskerakondlane leidis ka, et nn põlvkondade vahetust ei saa üheski parteis edukalt läbi viia päevapealt, sest selline protsess nõuab pikemat aega. Vaja on nii kogemustega inimesi kui ka aktiivseid noori, kiire "plats puhtaks" loogika ei toimi, laususa Ratas.

Tulevatest valimistest rääkides nentis Ratas, et koalitsioonid, kus on olnud Keskerakond, on olnud edukad ja töised koalitsioonid. "Peaministritool ei saa olla eesmärk omaette. Olulisem on see, kui erakondade koostöös nii koalitsioonis kui ka opositsioonis sünnib Eesti jaoks midagi paremat."

Küsimusele, kas tema meelest on Keskerakond ka mõne poliitilise vea teinud, vastas Ratas jaatavalt ning lisas, et kõik erakonnad eksivad aeg-ajalt. Kui saatejuht palus tal tuua näite, milline Keskerakonna viga teda end on eriti häirinud, ütles Ratas, et on olnud hetki, mil enne valimisi on mindud vastaste suhtes liiga isiklikuks. Samas on seda viga teinud ka teised parteid ning kõige värskema näitena tõi ta välja peaminister Andrus Ansipi avalduse, kus viimane väitis, et välistab koostöö Edgar Savisaarega.

Samas tunnistas Ratas, et Ansipi avaldus on paraku lihtsalt üks Reformierakonna valimiskampaania osadest.