Jüri Raidla rääkis ETV saates "Terevisioon", et haldusreformiga venitamisel on ilmselt väga palju põhjusi, kuid kõige suurem põhjus on tõenäoliselt see, et paljud erakonnad ja enamik omavalitsustegelasi ei ole haldusreformi tegemisest huvitatud, "sest olemasolevad suhteliselt mõnusad struktuurid selle haldusreformi käigus ju paisatakse teataval määral segi. Ja seetõttu ka selliste tavapäraste erakonnasiseste või parteipoliitiliste meetmetega paistab et Eestis haldusreformi ei jõutagi," vahendavad ERR uudised tema sõnu.

Raidla sõnul võiks haldusreform käivituda, kui kriitiline mass otsustajaid hakkab mõistma, et lähema 20-30 aasta perspektiivis ei ole Eesti riiki lihtsalt enam võimalik niivõrd kallilt pidada. Teisalt on hakanud ilmnema, et umbes kaks kolmandikku meie omavalitsustest ei ole võimelised oma funktsioone täitma nii, nagu seda näevad ette seadused ja põhiseadus.

"Ja seetõttu ongi tekkinud olukord tänaseks päevaks juba üsna koomiline, kust tõenäoliselt pole enam muud väljapääsu, kui tuleb kutsuda rahvas referendumile ja referendumi kaudu siis haldusreformi küsimus ära otsustada," rääkis Raidla.