Riigiprokuratuur teatas täna, et Priit Toobali ja Ester Tuiksoo vastu lõpetatud kriminaalasjas tehtud jälitustoimingutega ja turvakaamerate salvestusega on tuvastatud, et Jüri Luik ning Priit Toobal kohtusid 28.07.2011 Viljandis Statoili teenindusjaama naabruses ning kohtumisel andis Luik Toobalile sularaha 300 eurot.

Kohtumisel selgitas Luik, et Toobalile antav 300 eurot moodustab varem kokku lepitud 10 protsenti erakonnale Võru Folklooripäevadel korraldamise eest saadud tasust.

Jüri Luik ja Priit Toobal leppisid samal kohtumisel kokku, et Luige poolt Toobalile Keskerakonna toetuseks üle antud summat Luige nimelt tuleva annetusena kirja ei panda.

Jüri Luik andis samas Priit Toobalile teada, et on huvitatud ka edaspidi võimalusest saada pakkumisi ilutulestiku või valgustuse korraldamiseks Tallinn Kultuuripealinn 2011 üritustel.

Luik ja Toobal arutasid kohtumisel, kuidas Luik saaks erakonna toetamise eest edaspidigi võimaluse ettevõtjana Tallinnas toimuvatel üritustel teenuseid müüa.

Toobal kinnitas, et Tallinnas korraldatakse 2011. aasta lõpuni kultuuripealinna raames palju üritusi, millel Luigel selline võimalus avaneks.

Luik teavitas Toobalit ka sellest, et järgmisel kohtumisel tasub ta 10 protsenti Tallinna Merepäevade raames 15.07.2011 toimunud laeva Krusenstern vastuvõtul pakutud teenuse eest saadud tasust.

Jälitusprotokollist selgub, et Jüri Luik andis samal kohtumisel Priit Toobalile üle sularahas 300 eurot, millest 100 eurot moodustas ligi 10 protsenti Merepäevadest saadud tasust ning 200 eurot andis Jüri Luik tasuks edaspidiste võimaluste eest Tallinnas teenuseid osutada.

Priit Toobal soovis kohtumise käigus teada, kas Luige jaoks on oluline, et üritused ka reaalselt toimuksid ning arutas võimalust teha üritusi selliselt, et Luigele makstud rahast maksaks viimane 50 protsenti Priit Toobalile tagasi. Samal kohtumisel teatas Toobal, et ka edaspidised kohtumised võiksid toimuda läbi Ester Tuiksoo.

Samuti nähtub tõenditest, et Tuiksoo ja Luik arutasid omavahelises vestluses võimalust Keskerakonna toetuseks raha muretseda läbi Tallinna linna korraldatavate ürituste selliselt, et Luik maksaks üritustest teenitud tasust 50 protsenti Priit Toobalile.

Kriminaalasjas kogutud tõenditest nähtub, et Jüri Luik käis vastavalt Ester Tuiksooga varem kokkulepitule 28.09.2011 Keskerakonna büroos, kus talle anti üle sama kuupäeva kandev Priit Toobali nimel koostatud ja allkirjastatud kiri, milles Toobal teatas, et tänab Jüri Luike toetamast Keskerakonda 500 euroga ning ühtlasi peab teatama, et tema pädevuses ei ole Tallinna Linnavalitsuse ega SA Tallinna Kultuuripealinn 2011 esindamine ega nende nimel läbirääkimiste pidamine ja kokkulepete sõlmimine.

Jüri Luik allkirjastas Keskerakonna kontoris viibinute soovil kaks kassa sissetuleku orderit, mida oli soovinud Priit Toobal.