IRL on aastaid korraldanud traditsiooniliselt iga aasta 23. augustil Tallinnas Hirvepargis rahvakoosoleku, et tähistada sellega Molotov-Ribbentropi pakti aastapäeva ja samas kohas 1987. aastal toimunud okuptatsioonivastast meeleavaldust, kirjutab BNS.

Liim märkis tänavu Tallinna linnakantseleile esitatud avaliku koosoleku registeerimise avalduses, et 23. augustil toimuva koosoleku teema on arutelu olukorrast riigis. Avalik koosolek kestab 23. augustil kella 8-22.

Liim jõudis Hirvepargi avaliku koosoleku registreerimisega IRL-ist ette ka mullu. Eelmisel aastal osales Liimi korraldatud Hirvepargi avalikul koosolekul 50-60 inimest, nende seas ka IRL-i liikmeid, näiteks Tallinna linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe pidas kõne aprillirahutustes osalejate karistamatuse teemal.

23. augustil 1987 Hirvepargis toimunu oli okupeeritud Eestis esimene avalik poliitiline väljaastumine, mis toimus ühel ajal Riia ja Vilniuse koosolekutega. Koosolekuliste nõue avalikustada Molotovi-Ribbentropi pakti salaprotokoll määras seejärel kogu Eesti vabadusliikumise alatooni.