"Erakondade juhtimiskultuur on õrn teema, väärib alati ka kriitikat, aga Siim on lähedalt näinud siiski vaid üht esimeest ja stiili. Minul on võrdlemise võimalus ja ma võin kinnitada, et see stiil on Reformierakonnas praegu avatud nii mineviku kui teiste erakondadega võrreldes," ütles Ligi Delfile.

"Siimu intervjuu on paras üllatus mitmel põhjusel. Erakonna juhtimine ja suhtlemine on muutunud lausa rõhutatult kaasavaks ja demokraatlikuks, varem pole olnud ka nii avatud suhtlemis- ja juhtimisstiiliga esimeest. Mitte kunagi pole olnud nii erineva koosseisuga probleemkoosolekuid, vaidlusi eelnõude ja programmi üle, kutsutud külla nii erinevaid eksperte ja huvigruppe. Poliitikakujundamine on täiesti ümber kujundatud ja väljunud erakonna siseringidest," märkis Ligi.

Tema sõnul on ka erakonna juhtimisstruktuur palju laiapõhjalisem ja tulnud mitmekordistunud liikmeskonna sidumisega toime. "Kunagi ei tundu kõigi tasandite ja piirkondade kaasatus piisav ja alati müstifitseeritakse mingit "kontorit" või tagatuba, kes justkui mängu dikteerib, aga reaalsus on, et erakonna formaalne ja mitteformaalne juhtimine langevad hästi kokku ja "Kontor" on poliitikakujundaja rolli minetanud."

Reformierakonna auesimees Siim Kallas kritiseeris tänase Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus teravalt erakonna juhtimist öeldes, et otsused teeb tänapäeval kitsas ring inimesi, ülejäänuid peetakse lõhestajateks või vaenlasteks. Varem oli Reformierakonnas ja fraktsioonis seevastu alati inimesi, kes mõtlesid teistmoodi. See ei ole poliitiline kultuur, millega harjunud ollakse, märkis Kallas.