Riigikogu riigikaitsekomisjoni tänasel istungil toimusid komisjoni esimehe ja aseesimehe valimised seoses riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma tagasiastumisega komisjoni esimehe ametikohalt.

Mati Raidma sõnul on tal olnud au panustada riigikaitsekomisjoni esimehena riigikogus viimased kaheksa aastat Eesti kaitsepoliitika kujundamisse ning Eesti riigikaitsesse.

„Ettevaatavalt on valminud viimastel kuudel koostöös paljude ekspertide ning kaasamõtlejatega Reformierakonna "Rahvusliku julgeoleku strateegia" kui dokument tulevikuperspektiividest. Täna annan oma ametiposti üle heale ja kogenud kolleegile Jürgen Ligile veendunult, et selle riigikogu koosseisu riigikaitsevaldkonna olulisim eelnõu – riigikaitseseadus – saab menetletud ning sellega ka viimane nurgakivi valdkonna seadusruumis uuendatud,“ lausus Raidma.

„Värskendan hea meelega oma sidemeid riigikaitsega ja lihtliikmest suurem vastutus on väga motiveeriv. Erinevalt kaitseministriks oleku aegadest ei pea ma enam võitlema koostöö eest eri institutsioonide vahel, riigikaitse areneb põhiküsimustes üsna konsensuslikult. Suurim töö enne valimisi on kaua valminud riigikaitse seaduse menetlemine riigikogus,“ lausus Jürgen Ligi.

Peaminister Taavi Rõivas kavatseb Mati Raidma esitada keskkonnaministri kandidaadiks. Kui president nimetab Mati Raidma keskkonnaministriks, lahkub ta riigikogust 17. novembril.