"Eelmisel aastal, kui majandus oli järjest kiirenenud, räägiti ülekuumenemise ohust, veendi, et eelarve tuleb teha ülejäägiga, siis rääkisite teie, et majandust tuleb kuumutada, et eelarve peab olema nominaalses ja struktuurses miinuses, ja ütlesite, et see on vastutustundlik. Sel aastal on majandusega pisut vastupidi: ta kipub jahtuma, tulevik nii helge ei ole. Ja teie räägite, et majandust tuleb nüüd jahutada, kui ta jahtub, ja ütlete jälle, et see on vastutustundlik. Öelge, kus on teie pikaajaline vaade ja strateegiline mõtlemine," uuris Ligi.

Ratas kostis: "Ma olen selles mõttes teie murega, kui see on teie mure, igal juhul päri, et me peame töötama igapäevaselt selle nimel, et me näeksime kõrgemat majanduskasvu, kui see on olnud võib-olla viimasel kuuel-seitsmel aastal."

Ta lisas, et valitsuse jaoks on struktuurne tasakaal oluline ja isegi see, et ollakse ülejäägis aastaks 2022. "Kui eelmisel aastal me tegime riigi eelarvestrateegiat, siis hinnang oli see, et meie SKP lõhe on negatiivne. See oli tõesti see, kus me pidime panema ka avalikus sektoris rohkem finantse juurde, et majandust elavdada. Täna on Rahandusministeeriumi hinnang selgelt see, et SKP lõhe on positiivne. See on ju see fiskaalpoliitiline põhimõte, mida tuleb järgida, et siis peab tõesti avalik sektor teatud tegevustes astuma sammu tagasi. Ja mul on väga hea meel, et valitsus oli siin väga operatiivne ja need otsused ka riigi eelarvestrateegia käigus tegi."

Ligi torkas vastu: " Ei, minu mure on see, et te kuumutate majandust siis, kui ta on ülekuumenemisohus, ja jahutate siis, kui ta nagunii jahtub. Ärge kasutage sõnu, millest te aru ei saa."

Ratas selgitas, et riigi eelarvestrateegia tugineb rahandusministeeriumi hinnangutele. "Ma veel kord rõhutan, eelmise aasta situatsioon RES-i (riigieelarve strateegia - toim) tehes oli järgnev: SKP lõhe on jätkuvalt negatiivne. Ja see ei rahuldanud tänast valitsust. Meie soov oli tõesti see, et me näeme majanduskasvu. See, et sellel aastal on SKP lõhe positiivne, on loomulikult vaja teha ka teatud fiskaalpoliitilisi samme."