"Avalikkuse toetus on väga erinev meediapildist, mis on olnud viimaseid aegu ühemõtteliselt ja ühepoolselt vaenav," kommenteeris Ligi Delfile. "Ka mulle ei meeldiks asjad, mida meile meedias omistatakse."

Ligi sõnul peab erakond aga selgitama, et pole seda meediapilti ära teeninud ja õnneks paljud seda pilti tema sõnul ei pea ka õiglaseks.

"Koalitsioonipartneri hea tulemus on üks, mis näitab, et veel vähem arvatakse halba meie poliitikast," lausus Ligi Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetuse kasvu kohta.

"Kasutan võimalust kinnitada, et me pole kunagi pidanud ega nimetanud end asendamatuteks, kuid uskudes ausasse konkurentsi ei lepi ka ebaõiglase kriitikaga ning tõestame end tööga," ütles rahandusminister. "Erakonnas oleme jutud avameelselt ära rääkinud ja tunneme end palju paremini."

Ligi sõnul sõltub toetuse taastamine paraku kõige enam avalikkusega suhtlemise tõhususest, sest meie riigil läheb olude kiuste juba praegu väga hästi. "See on vaja vaenamise varjust välja tuua," sõnas Ligi.

Reformierakonda toetas novembris 26 protsenti valijatest, oktoobris oli see 32 protsenti. Keskerakonda toetas 23 protsenti valijaid, oktoobris oli see 25 protsenti.

Sotsiaaldemokraate toetas 25 protsenti valijaid, oktoobris toetas neid 22 protsenti. IRLi toetus tõusis 17 protsendini, oktoobris toetas neid 13 protsenti valijaid, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest 901 vastajaga küsitlusest.