"Et ta kirjutas eelarvekärped enda algatuseks, mis oli kollektiivne algatus. Kritiseeris palgarallit, mille ohjamisest ise 2007. aastal keeldus, kui peaminister ettepaneku tegi. Rääkis 30 000 loodud töökohast, millest mul ei ole aimugi. Kui sel mingitki tõepõhja oleks, oleks mulle ikka vastuvõetamatu, et maksumaksja rahal ja erasektoril ei nähta siin partei kõrval vähimatki rolli," lisas Ligi Mart Laari kõne kõige vildakamatest seisukohtadest kongressil, kirjutab
.

Mart Laar lubas paari järgneva aasta jooksul alandada ettevõtete maksumäära, säilitada kodulaenuvõtjatele intressivabastus, vabastada eraisikute väärtpaberiteinvesteeringud tulumaksust ning luua uusi töökohti.

Rahandusminister Jürgen Ligi lõid sellised lubadused pahviks ja ta andis mõista, et Laar tõmbas Eesti europüüdlustele ropsuga vee peale.

"Selliseid lubadusi on võimalik anda eelarve ülejäägi oludes, kuid mitte praegu, veel mitu aastat kestva defitsiidi oludes. Ammugi ei ole samal ajal võimalik maksta tagasi laene, mida Laar samuti tõotas. Ta jutul pole midagi ühist europüüdluste ja neljapäeval valitsuses heaks kiidetud konvergentsiprogrammiga," oli Ligi nördinud.