„Mina olen toetanud kõigi, ka pensionäride, maksuvaba miinimumi tõusu. Aga kõigi miinimumi jaoks ei õnnestunud piisavat kokkuhoidu saada, kulusoovid jäid peale," kommenteeris Ligi Delfile eilseid riigieelarve läbirääkimisi ja otsust tõsta pensionide tulumaksuvabastus 354 euroni ehk keskmise pensionini.

"Ideest olime ammu rääkinud sotsiaalministriga ja hiljuti soovitas seda meedias ka mõni teine. Aga eriti tuliseks läks, kui keegi pakkus selle katteallikaks kirjutada vara müügi, justkui poleks rahandusega kunagi kokku puutunud: ühekordse ja heal juhul laekuva raha arvel tahtis ta tekitada eelarvesse iga-aastase püsikulu ning pakutud realistliku tulu niisama ära kulutada," sõnas Ligi.

Ligi sõnul toetab pensionide maksuvaba miinimum väikesetululisi ning muuhulgas väheneb nii vajadus toimetulekutoetuse maksmiseks. "Aga selle majanduse elavdamise õhina jahutaksin maksuvaba miinimumi puhul kohe maha. Ka maks kulub siseturul, majanduskasvu võti on hoopis investeeringutes, ekspordis, kõrgemapalgalises ja suurema lisandväärtusega majanduses," sõnas Ligi.

Ministri sõnul ei toeta väikeriigis majanduskasvu esmatarbimise ja madalapalgaliste töökohtade soodustamisega, sest väikesed palgad tõusevad olulisel määral ainult kõrgepalgalise majanduse ja investeeringute najal. "Nende tarbeks on tähtis hoopis maksumäär. Maksuvaba miinimum on sotsiaalne meede, aga sedagi otseselt vaid väikesetululiste jaoks. Pensionide maksuvabal miinimumil on seega oma eelis," sõnas Ligi.

Eilsete riigieelarve läbirääkimiste tulemusel tõstab pensionide täiendav tulumaksuvabastus maksuvaba piiri 354 euroni, mis on täpselt 2014. aasta keskmine pension. Seega ei pea edaspidi keskmist pensioni saavad inimesed makse maksma. Praegu on igal pensionäril õigus tulumaksuvabale summale 192 eurot, lisaks 144 eurot, kui esitatakse vastav avaldus.