Ligi kirjutas Facebookis, et läbirääkimisi segas esimesest päevast isegi läbirääkimiste laua taga, rääkimata seltskondadest ja seltskonnameediast, kostnud arutelu selle ümber, et Vabaerakonnale pole kasulik valitsuses olla.

"Sekka väljapoole jagatud õpetussõnad, kuidas tuleb läbi rääkida tegelikult, kuidas enne tuleb ära otsustada väiksema soovid ja kuidas kõik teavad, millal läbirääkimisi katkestada."

"Omagi valimisprogrammi väliselt kerkinud tulumaksu tõstmise ja ettevõtte tulumaksu nõudmine oli märk samast kaalutlemisest, nagu ka väikesed punktid riigi suurest seinast, mida nimetati sõlmpunktideks, mis kõike suurt seovat ja tegevat tast pisidetaili," kirjutas Ligi.

Ligi tegi postituse lõpus ettepaneku - jäägem sõpradeks. "Aga, vabandust, väikeste vastandujate asemel on riigivalitsuses eelistatud täieprogrammilised, selgete vaadetega ning meeskonnana toimida lubavad partnerid," kirjutas Ligi. "Ilma ei tule otsuseid mingitest muutustest."

Ligi sõnul on ka kolmepoolsed läbirääkimised piisavalt rasked, kannatust ja leppimist nõudvad. "Aga me loodame sedapidi tulemusteni jõuda," avaldas ta lootust.

Reformierakond tänas täna pärast juhatuse koosolekut tehtud avalduses Eesti Vabaerakonda ja tema esindajaid konsultatsioonidel osalemise eest ning lubas kõnelusi jätkata IRLi ja sotsidega.

Reformierakond märkis oma avalduses, et suur osa seisukohti, milles Vabaerakonnaga ühisosa leiti – eriti riigireformi, madalapalgaliste palgavaesuse leevendamise, julgeoleku ja parlamentaarse demokraatia tugevdamise osas – leiavad tee ka kujunevasse valitsusprogrammi. Neljapoolsete kõneluste komistuskiviks said Reformierakonna väitel maksuküsimused.