"Mina ei kuulnud teda kordagi rääkimas ega näinud ainust ta memo, kuigi ootasin, et midagi kostuks. Seepärast ei tea kindlalt hinnata," ütles Ligi.

Ligi sõnul asus Arumäe detsembris tööle ilma oluliste ideedeta. "Ma lootsin hirmsasti midagi kuulda, aga ainus kuuldud mõte oli, et madalapalgaliste soosimine halvendab majandusstruktuuri. Täpselt minu mõte, aga mul oli neid endal kogu aeg palju rohkem," lisas endine rahandusminister.

"Kas peaks aga need, kes täpsemalt nägid, nüüd talle vastama? Ei oleks ilus pilt, niipalju ma tean," ütles Ligi, kelle sõnul kaotas Arumäe oma arvamusavaldusega usaldust. "Ja tean ka, et reedetud usaldus takistab edaspidi erasektorist nõu küsimast," sõnas Ligi. "Kujutlegem aga seda damage't, mida erasektorist värvatu tegi oma looga tulevikuks."

"Ei ole just stiil usaldust lahkudes selliselt õigustada," lausus Ligi.

Õigluse huvides tasub märkida, et Jürgen Ligi ei olnud Arumäe valitsuse juures töötamise ajal enam minister, kuna astus rahandusministri kohalt tagasi novembri alguses, enne kui Arumäe nõuniku kohale asus.

Peaminister Taavi Rõivase majandusnõuniku kohalt lahkunud Ruta Arumäe sõnul juhitakse riigi majanduspoliitikat Exceli tabelitega, liites kokku vaid kulusid ja tulusid ning mitte keegi ei analüüsi nende sammude laiemaid tagajärgi.

Postimehes avaldatud arvamusloos kirjutas Arumäe, et tema ettekujutus nõuniku ametist oli selline, kus tuleb peaministrile nõu anda, kuid peaminister seda ei soovinud.