"Ken-Marti Vaheri jutt on vale. Ta on olnud ministritest küll kõige ahnem ja mõõdutundetum lisaraha küsija, aga mitte kunagi pole ta küsinud sentigi piiri tähistamiseks. Lasin ametnikel uurida ka arhiivi ja sealt leiti aastast 2010 umbes 150 000-eurone taotlus minister Marko Pomerantsi poolt. Seega pole küsimus jõudnud ka eelarveläbirääkimistele. Kordagi pole Ken-Marti Vaher toonud küsimust ka kabinetinõupidamisele. Minu ja teiste ministrite teadmine asjast on seepärast piirdunud tõsiasjadega, et Eesti piir vastab Euroopa Liidu reeglitele ja Schengeni standardile ning piirivalve teeb head tööd," väitis Ligi Delfile.

Eesti Päevaleht avaldas reedel, et 130 kilomeetri pikkusest piirijoonest on ainult 11 kilomeetrit sellisel tasemel, et sellest märkamatult üle pääseda on võimatu ning enamik Eesti ja Venemaa vahelist maismaapiiri on kohutavas olukorras, kus piirivalvurid võitlevad võsa, rägastiku ja sooga. Olukord on läinud nii halvaks, et üks piirivalvur on Eesti piiri hakanud puhastama enda kodutalust toodud isikliku traktoriga.

Endine siseminister Ken-Marti Vaher ütles reedel Delfile Eesti ida- ja kagupiiri halba olukorda kommenteerides, et piiriarutelu on toimunud aastaid, kuid iga eurot, mis piiri kordategemiseks oleks vaja olnud, tuli kaitsta nii rahandusministeeriumile kui ka teiste valitsemisaladega võrreldes.

"Rahandusministeeriumi üldine hoiak on olnud minister Jürgen Ligi ajal see, et sisejulgeolekule läheb kogu aeg liiga palju raha ja juurde anda pole vaja. Võitlust kasvõi ka sisejulgeoleku ametnike palkade (näiteks ka 2014. aasta eelarve aruteludel) üle oli nii palju, et suled lendasid," ütles Vaher Delfile.

Jürgen Ligi aga lükkas täna kõik Vaheri süüdistused tagasi.

"Ei vasta tõele Vaheri etteheide sisejulgeoleku kulude teemal. Neid on eelistatud," ütles Ligi.