Julgestuspolitsei juht Tarmo Kohv ei soostunud siiski SL Õhtulehele ütlema, kelle või millise info alusel presidendipaari hoiatati. Rüütleid hoiatati võimaliku provokatsiooni ja šantažeerimise eest.

President Arnold Rüütli juures Kadrioru lossis elav lapselaps jäi politseile enam kui kaks nädalat tagasi Tallinna vanalinnas vahele alkoholi joomisega.

1. märtsil kell seitse õhtul märkas politseipatrull Vana-Viru tänava alguses noorteseltskonda. Politseinike tähelepanu pälvis noorte seas ringi käinud õllepudel.

Politseipatrull viis noored jaoskonda, kus selgus, et üks lastest on president Rüütli 13-aastane tütretütar, kellel tuvastati kerge joove. Noorsoopolitseinikud vestlesid Ingrid Rüütliga.

Laste ema Maris Leif luges nimetatud vahejuhtumist lehest. Ta räägib, et on lastega mitu korda kontakti üritanud saada, kuid tema telefonikõnedele pole vastatud. “Ema on tekitanud täieliku infoblokaadi. Ta on lapsed minu vastu üles ässitanud,” lausus Leif.

Jaanuaris tuli välja, et presidendipaari äraolekul toimus Kadrioru lossis lapselaste juures mitu pidu, kus tarvitati alkoholi. Pärast pidude ilmsikstulekut tegi presidendipaar ühisavalduse, kus teatas: “Oleme lapselastega põhjalikult juhtunut arutanud. Nad mõistavad, mida nad valesti tegid ja kahetsevad seda. See oli raske õppetund.”

Ka siis võttis Leif sõna ning rääkis, et teda püütakse ülejäänud perekonnast eemale tõrjuda. Põhjuseks, miks ta oma lapsi ise ei kasvata, tõi Leif raske majandusliku olukorra, kuid hiljem selgus siiski, et ta on omanud ja omab kinnisvara.