"See on suhteliselt harv juhtum Eestis ning muidugi reageeritakse sellele täie tõsidusega. Samas kuna turvataset on Tallinna lennujaamas tõstetud, siis reisijatel hetkel mingit põhjust muretsemiseks ei ole," ütles Delfile siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort, ja lisas, et kapo pöörab tähelepanu kõikidele aspektidele ja erinevatele stsenaariumitele.

"Nii siseministeerium kui ka kapo on kogu aeg täie tõsidusega suhtunud sellesse, et terroriteod oleks Eestist eemale hoitud. Kui me räägime näiteks Prantsusmaal juhtunust, siis ei saa me kindlasti suhtuda sellesse kui hüpoteetilissse väitesse, juhtumisse. Selliseid asju (ähvardusi) on varem kontrollitud ja seda tehakse ka edaspidi, kuni oleme kindlad, et ohtu pole," sõnas Koort vastuseks.

Ähvardus on antud selleks nädalaks, Saksamaale lendab kümmekond lennukit päevas. Kas see tähendab, et lennujaamas on terve nädal suurendatud turvakontroll?

Kõrgendatud meetmed hinnatakse ümber tulenevalt sellest, milline on hetkeseis. Kui on selge, missugune, on ohupilt tegelikult, võetakse vajadusel vastu uued otsused. Teisisõnu: kui on selge, millega tegu või kui oht on ära langenud, siis vaadatakse kindlasti üle turvameetmed. Seni on kõrgendatud turvameetmed ja kindlasti palume reisijatelt mõistvat suhtumist.

Kuidas eriti Saksamaale reisijad peaksid sellisesse ähvardusse suhtuma?

Erinevat infot on ka mujal riikides lennukite võimaliku ründamise kohta avaldatud. Hiljuti (2. juulil) tehti näiteks USAst Türki lennanud reisilennukile pommiähvardus. Neisse tuleb suhtuda täie tõsidusega: kontrollitakse, tehakse kõik, et ähvarduse tegijad tabada. Hetkel võib öelda, et inimesed ei peaks muretsema: turvakontroll lennujaamas peaks välistama kõik juhtumid midagi kurja korda saata.

Täna öösel pärast kella 2 helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk," teatas kapo esindaja. Loe lähemalt SIIT.