"Solidaarsusus on ilus sõna, aga antud hetkel pole põhjust siin sellest rääkida," nentis Raid ja tsiteeris Hardo Paljulat, et päästepaketi näol on tegemist jalgrattaefektiga. "Et kui praegu väntamine lõpetada, vajutakse küll kummuli kraavi, aga kui edasi vändata, lõpeb asi kindlasti veel suurema avariiga."

"Olen seda meelt, et Kreekale tulnuks saata raamatupidajaid, mitte raha," tõdes Raid, et ta ei näe mingit põhjust järjekordseks sotsiaalseks eksperimendiks. "Eluterve parempoolse inimesena pean ma sellist asja, s.o ajaloo kordamist, mitte farsiks, nagu mingi tuntud lendlause hoiatab, vaid millekski palju ohtlikumaks. Eestil on antud teemal lähimineviku kogemus. Ärgem olgem lollid ja ärgem kujutagem ette, et me suudame päästa riike, kus inimesed ei arvesta mitte oma panuse, vaid süüdimatu nõudmisega," leidis Raid, et tema meelest on õige lasta üle jõu elanud kooslused lihtsalt pankrotti, mitte võtta endale üle jõu ja igasuguse õiglustunde käivat vastutust.

"Ma ei näe mingit põhjust, miks Eesti peaks manööverdama ennast samasse olukorda, kus näiteks antud hetkel on Kreeka. Ja vaeste rikaste toetamine, vabandage, see on sotsialismi mingi eriliselt väärakas vorm."

Ka nentis Raid, et ta poleks hullemaski unenäos ette kujutanud, et peab mõnes küsimuses Keskerakonnaga nõustuma, kuid ta ei näe mingit võimlaust vajutada täna "Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi raamlepingust ja selle muudatustest tulenevate kohustuste täitmise tagamine" eelnõu heakskiiduks rohelist hääletusnuppu.