Koos europarlamendi liige Indrek Tarandiga oli Raid eelmisel päeval vaadelnud IRLi suurkogu ning koostanud varaste hommikutundideni aruannet suurkogul toimunust. Kuna Raid alles magas õndsa und, pidi pressikonverentsil ettekandega esinema Tarand üksi, kellele pakkus moraalset tuge vastvalitud IRLi auesimees Mart Laar. Lisaks ilmus pressikonverentsi lõpuks kohale dressides Hardo Aasmäe ning kohal oli ka tuntud IRLi aktivist Jaak Vackermann, kes uuris, kuhu jäid IRLi valimistel e-hääletamine ning teatas, et peatselt luuakse uus rahvuskonservatiivne erakond.

Pärast ärkamist pani Raid kirja oma mõtted IRLi suurkogust ja kella poole viieks saadeti need Delfi toimetusele. Selgub, et ka Raidi hinnangul kulgesid valimised hoolimata mõningatest imelikest hääletajatest vabalt, demokraatlikult ning tulemus on igati legitiimne.

Raid registreeris lõplikult 106 kaebust, millest tema sõnul oli osa põhjustatud selgest nördimusest ning tuvastas 38 kaheldavat persooni, kes ei osanud öelda, millisel üritusel nad osalevad ning miks. „Suur osa sellistest imelikest rääbistest olid pärit kalanduspiirkonast Mustveest ning riigikeelt ei rääkinud, paraku ei osanud nad vastata ka küsimusele, millise partei valimistega on tegu,“ märkis Raid. Kõik sellised juhtumised on tema sõnul fikseeritud fotos ja videos.

„Paljud olid ette veendunud milleski müstilises, nagu toodaks asjasse mittepuutuvaid kodanikke kohale umbes 400 bussiga, aga paraku peab nentima, et nii see ei olnud,“ kurvastas Raid vandenõuteooriate armastajaid.

Pärast IRL-i valimisi moodustasid Tarand ja Raid demokraatia arendamise sihtasutuse TARA, mis on ühtlasi vastus riiklikule DASA moodustamisele. Demokraatiat on võimalik arendada ka parteide osavõtuta, teatas Raid. Lühend TARA omakorda pidi tulema Tarandi ja Raidi nimedest.

"Tarastame dasa,“ kuulutasid Raid ja Tarand. „Riigikogu liikmena sihukese asjaga nagu DASA praegu esitatud projekt leppida ei saa. TARA näitab, et olulisi asju on võimalik teha ka maksumaksja rahaga manipuleerimata. Esimese asjana võiks kuulata neid ühendusi, kes riigikokku ei saanud ning üritada nende ideid esindada,“ ütleb Raid. „Ise viin ellu riigikogus Erakonna Eestimaa Rohelised toetusrühma,“ märgis Raid.

IRL-i valimisi kommenteerides teatasid Tarand ja Raid, et suurkogu mandaat-toimkond, valimiskomisjon, päevakord jms olid ette valmistatud oma tööks ja seda tehti avatult ning ausalt.