Tänaseks on materjalid niinimetatud reklaamide kriminaalasjas, mis puudutab Tallinna linna 2013. aasta valimiste aegset kampaaniat, jõudnud uurimisasutusest riigiprokuratuuri, kinnitas juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Delfile.

"Kõnealuse kriminaalasja raames on üle kuulatud need inimesed, kes kahtlustuse kohaselt võisid olla seotud Tallinna linna eelarveliste vahendite enda, kolmandate isikute või erakonna kasuks pööramises ja sellele kaasa aitamises," sõnas Evestus.

"Kahtlustatavana on üle kuulatud kümmekond inimest. Kogutud tõendite alusel hindame igaühe rolli ja tahtlust teo toimepanemisel ning seejärel kaalume kui otstarbekas on konkreetse inimese suhtes menetluse jätkamine. Tänase kuupäevaga on ühe inimese suhtes kriminaalmenetlus lõpetatud oportuniteedi põhimõttel," kommenteeris juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Riigiprokuratuurilt laekus möödunud reedel Põhja-Tallinna linnaosa vanemale Raimond Kaljulaidile ja tema kaitsjale vandeadvokaat Aivar Pilvele kriminaalmenetluse lõpetamise määrus, millega prokuratuur lõpetab Kaljulaidi suhtes menetluse oportuniteedi põhimõttel, teatas Põhja-Tallinna linnaosavalitsus.

Arvesse võeti, et Kaljulaid on varem kriminaalkorras karistamata ning õiguskaitseorganitel puuduvad andmed muude võimalike kuritegude toimepanemise kohta. Samuti juhitakse määruses tähelepanu, et Kaljulaid ei tegutsenud ametiisikuna, vaid eraettevõtjana ega omanud Tallinna linna varaliste vahendite käsutamise õigust.

Evestuse sõnul kulgeb Tallinna eelarveliste vahendite omastamise uurimine hetkeseisuga plaanipäraselt.

Septembris esitas riigiprokuratuur kohtu poolt Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele lisaks varem esitatud kahtlustusele ka kahtlustuse Tallinna eelarveliste vahendite ebaseaduslikus kasutamises enda ja kolmandate isikute, sh erakonna huvides.

2013. aastal, enne kohalikke valimisi, pandi Tallinnasse üles suur plakat selle kohta, et Nõmmel avatakse renoveeritud Hiiu staadion. Plakatil olid kolm kohalikel valimistel kandideerivat Keskerakonna poliitikut, Edgar Savisaar, Arvo Sarapuu ja Jaanus Mutli.

Plakatil olid ka Jaanus Mutli ja Arvo Sarapuu, kelle kuulumist kahtlustatavate ringi prokuratuur aga praegu ei kinnita ega lükka ümber.