Tööde eesmärgiks on Juhkentali tänava asfaltbetoonkatte ülakihi asendamine uue kulumiskihiga. Lisaks asendatakse betoonäärekivid graniitäärekividega, uuendatakse kõnnitee kate ning planeeritakse haljasalad.

Lisaks tee-ehituslikele töödele rekonstrueeritakse taastusremonttööde lõigus AS Tallinna Vesi finantseerimisel vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Korrastatava Juhkentali tn tänavalõigu pikkus on 800 meetrit. Juhkentali tn (Liivalaia tn – Odra tn) taastusremontööde projekti koostas Teedeprojekt OÜ. Tööde lepinguline maksumus on 730 000 eurot.

Taastusremontööde kavandamisel on lähtutud olemasolevast olukorrast, kus sõiduradade laiused jäävad vahemikku 3,0 – 3,5 m ning sõidutee servadesse jäävad 1,0 – 1,5 m laiused kõnniteed. Sõidutee äärekivi rajatakse 12 cm kõrgusena. Ülekäigukohtade äärekivide kõrgused rajatakse vahemikus 10-20 mm ning kruntidele ja tanklate sissesõidud rajatakse allalastud äärekivid kõrgusega 40 mm. Haljasala ja sõidutee vahele kavandatakse betoonplaatidest murukaitseriba. Kõikide jalakäijate ülekäigukohtade ette rajatakse vaegnägijate informeerimiseks reljeefsed betoonplaadid. Juhkentali tn ristuvatele ülekäiguradadele rajatakse LED-tehnoloogial põhinev erivalgustus.

Suurimaks muudatuseks on Juhkentali 12 juures paikneva ülekäiguraja viimine kesklinna poole Juhkentali tn 8 ja 10 kinnistute piirile. Uus asukoht vastab paremini kergliiklejate peamisele liikumissuunale kesklinna ja Herne tn vahel. Lisaks ei varja nüüd peatumistaskus seisvad bussid teeületajaid. Liiklusohutuse suurendamiseks on ülekäigule kavandatud ohutussaar.

Hoonete vihmaveetorudest juhitakse sajuvesi üle kõnnitee sõidutee rentslisse. Selleks otstarbeks on projekteeritud graniidist sajuveerennid, mis koosnevad nõgusatest graniitplaatidest mõõtmetega 40x40 cm.