Erakonna esimehe valimistel kogus 35aastane Parts 652 häält. Lisaks temale kandideerisid erakonna esimeheks ka põllumajandusministri endine nõunik Lauri Aaspõllu (38), kes kogus 346 häält, ning riiklik lepitaja Henn Pärn (61), kes sai 68 häält.

Erakonna uus esimees ütles BNS-ile, et tema esmane ülesanne on tagada partei hea esinemine sügisestel kohalikel valimistel.

Res Publica esindajaid kandideerib enam kui 100 omavalitsuse volikogudesse ja paljudes neist tahab partei võimuohjad enda kätte võtta.

“Usun, et pärast valimisi ei saa ka Tallinnas otsuseid enam ilma meieta teha,” ütles Parts.

Ta ei soovinud ennustada Res Publica võimalikku tulemust kevadistel parlamendivalimistel.

“Aga oleme valmis osalema ka valitsuse moodustamisel,” lisas Parts siiski.

Teda ei hirmutanud juulikuised arvamusuuringud, milles Res Publicat toetas viis-kaheksa protsenti küsitletuist.

“Valimisteni on veel aega ja erakond areneb kiiresti,” ütles ta.

Parts nentis, et kui ta teeb erakonnas midagi senisest esimehest teistmoodi, siis tuleneb seegi partei kiirest arengust.

“Meie liikmeskond kasvab, seetõttu on vaja tugevdada piirkondi ja anda inimestele suuremad võimalused,” ütles ta.

Res Publica esimees ei olnud häiritud oponentide süüdistustest, et tema kuulumine erakonda ja valimine partei juhiks ei haaku tõsiasjaga, et riigikogu pole teda veel riigikontrolöri ametist vabastanud.

“Meil on õiguskantsler, kelle pädevuses on anda hinnanguid ja tema on öelnud, et kõik on olnud õige,” märkis ta.

Res Publica aseesimeesteks valiti Lauri Aaspõllu, erakonna endine peasekretär Ken-Marti Vaher ja ERI Kinnisvara nõukogu esimees Sven Sester.

Erakonna üldkogul sai Res Publica ka uue 17liikmelise eestseisuse, kuhu kandideeris 41 parteilast. Väljavalituteks osutusid Tõnis Palts, Indrek Raudne, Olav Aarna, Marko Mihkelson, Toomas Tauts, Urmas Hallika, Kristina Tauts, Anti Tammeoks, Avo Üprus, Hants Hint, Henrik Aavik, Vladimir Kruzman, Elena Akimova, Jaanus Rahumägi, Inga Kupp, Tiit Laiksoo ja Kaupo Reede.

Res Publica valis ka uue suure aukohtu ning revisjonitoimkonna.

Suurde aukohtusse valiti Anzori Barkalaja, Aili Nurk, Kristina Tauts, Tiit Tammemägi, Erik Kaljuvee, Taivo Niitvägi, Uno Välbe, Kalle Gaston ja Bruno Pao ning revisjonitoimkonda Kai Kalberg-Kukk, Eve Jürisoo, Helle Saluvee, Are Veski ja Tea Heinaste.