Homme avab Parts Kiievis Eesti-Ukraina infotehnoloogia ja e-valitsemise alase konverentsi ning kohtub Ukraina esimese asepeaministri Andriy Klyuyevi ning teaduse, innovatsiooni ja infomatiseerimise riikliku komitee esimehe Vladimir Seminozhenkoga, teatas ministeerium.

Kohtumistel arutatakse Eesti-Ukraina koostöövõimalusi erinevates majandusvaldkondades, eeskätt aga infotehnoloogias. Ukraina pool on huvitatud Eesti kogemustest infotehnoloogia rakendamisel ettevõtjate halduskoormuse vähendamiseks, e-riigi loomisel, bürokraatia vähendamisel ning majandustegevuse elektroonse haldussüsteemi korraldamisel. Konkreetset koostööd tahetakse teha ka tollinduses, mis peaks kiirendama ja lihtsustama ka Eesti ettevõtete poolt toodetud kaupade jõudmist Ukraina turule.

Homme Kiievis peetaval infotehnoloogia ja e-valitsemise teemalisel konverentsil on Eestist lisaks majandusministrile esinemas Sten Tamkivi (Skype), Arvo Ott (e-Riigi Akadeemia), Tiit Vapper (Real Systems), Andrus Alber (Nasdaq OMX), Tanel Ilves (Regio), Margus Tiru (Positium LBS), Allan Rosenberg (Helmes), Tanel Mätlik (Mediconnect), Denis Priimägi (EAS) ja Mait Heidelberg (MKM).