„On juba ammu teada, et väljastpoolt tulevad rünnakud Keskerakonda ei murra – Savisaare vastu esitatud süüdistused toovad pigem kaasa ustavate valijate tugevnenud poolehoiu,“ arvas Kivirähk ja sõnas, et liidri maine kaitsmiseks on käivitatud jõuline kampaania, mille apoteoosiks kujunes möödunud pühapäevane rituaal Hundisilma talus ja mille käigus selle peremees peaaegu et pühakuks ülendati.

„Märksa ohtlikumaks võib reitingule kujuneda eelseisev erakonnasisene võitlus parteijuhi positsiooni pärast, eriti kui sellesse suhtutakse nii, nagu osa erakonna liikmetest ja keskerakondlikud meediakanalid seda teevad,“ leidis ta.

Küsimust, kelle poolt hääletaks venekeelne valija, kui Savisaart ei oleks enam erakonna eesotsas, ei pidanud Kivirähk nii oluliseks kui eestlaste sümpaatia võitmist, sest miski ei sega Savisaart ka edaspidi erakonna eest kandideerimast. „Kuigi tundub, et esimehe kohast ilma jäädes järgib ta pigem põhimõtet „mina su sünnitasin ja mina ka tapan“,“ ei välistanud ta siiski võimalust, et Savisaar otsustab esimehekoha kaotuse puhul erakonna reeta.