Eesti Päevaleht kirjutas eile, et põllumajandusministeerium sõlmis Ester Tuiksoo ministriks oleku ajal Rahvaliidu praeguse esimehe Juhan Aare firmaga lepingu kalanduse-teemalise filmi tegemiseks. Erinevalt kokkulepitust sai Aare firma kohe kätte kogu filmi tegemiseks mõeldud ligi pool miljonit krooni, aga filmi, mis pidi valmima juba 2008. aasta suvel, ei ole lõpetatud tänaseni.

Juhan Aare teatas täna hommikul, et ajakirjaniku käsutuses on olnud valed andmed. "Esiteks: Ester Tuiksool ei ole põllumajandusministeeriumi poolt Eesti Kultuurfilmile makstud rahadega mitte mingisugust seost. Teiseks: põllumajandusministeeriumi ja Eesti Kultuurfilmi vahel sõlmitud kahes lepingus fikseeritud tööd on teostatud kooskõlas ettenähtud ajagraafikule. Tööde teostamist ja üle andmist tellijale tõendavad kuus ministeeriumi poolt vormistatud tööde üleandmis-vastuvõtmise akti. Sellekohased dokumendid on olemas nii ministeeriumil kui ka Eesti Kultuurfilmil," märkis Aare.

"Kolmandaks: täiesti vale on ka ajakirjaniku väide, et ministeerium kandis Eesti Kultuurfilmile esialgse versiooni kättesaamisele järgnevalt üle kogu lepingus ettenähtud summa. Ministeerium kandis raha üle üksnes tööde üleandmise-vastuvõtmise aktide vormistamisele järgnevalt," sõna ta.

Aare sõnul ei pea seega paika ajakirjanik Kärt Anvelti poolt esitatud süüdistused Eesti Kultuurfilmi juhi Juhan Aare ja põllumajandusministeeriumi aadressil. "Tegemist on ajakirjaniku eetika jämeda rikkumisega, kuna artiklis esitatud andmed on valed ja enne artikli avaldamist ei antud J. Aarele võimalust esitada oma seisukohti. Soovin, et hea tava kohaselt ajakirjanik Kärt Anvelt ja ajalehe Eesti Päevaleht toimetus vabandaksid Juhan Aare, Eesti Kultuurfilmi osanike ja põllumajandusministeeriumi ametnike ees.

Tundub, et tegemist on Rahvaliidu vastu suunatud valimisvõitluse avalöögiga. Kahju, et selle all kannatab Eesti rahvas tervikuna, kelle huvide eest Rahvaliit ju tegelikult seisab."