Aare ütles Delfile, et eelmise aasta lõpul oli erakonnal audiitori andmeil võlgu umbes 920 000 krooni, kuid tänavu on raha jupphaaval tagasi makstud ning viimased ülekanded tehti möödunud nädalal. Seda, kuidas võlad täpsemalt tekkisid, ei osanud Aare öelda, kuid ta väitis, et erakonna eelmine juhtkond olevat rahaga üsnagi hooletult ümber käinud.

Parteijuhi selgitusel elab Rahvaliit praegu eelkõige riigipoolsest toetusest, mida antakse riigikogu valimiste tulemuste alusel. Selle suurus on Aare sõnul üle viie miljoni krooni aastas. „Selle raha eest on võimalik võlgu tasuda ning pidada üleval büroo ja maakondlike organisatsioonide tegevust,“ märkis Rahvaliidu esimees.

Praegu tegeleb erakond Aare jutu järgi riigikogu valimiste kampaaniaks toetajate otsimisega ja mõningate rahastajatega on juba ka läbirääkimisi peetud. „Kahtlemata erakond peab oma sissetulekuid oluliselt suurendama ja mulle tundub, et meil on päris head väljavaated, sest meie ideed on ka paljudele ettevõtjatele atraktiivsed. Ma usun, et me sõlmime kokkulepped, mis lubavad meil edukalt valimisteks valmistuda — läbirääkimised käivad ja huvilisi on,“ väitis parteijuht.