“Siin on kohus oma seisukoha öelnud ja meie lähtume sellest. Rahvaliidus on mõned inimesed arvanud, et peaks tegema mingi komisjoni, kes Reiljani kohtuasju uurib ja kui selleks kellegil on soovi, siis jumala pärast, tehke ja uurige. Aga kindlasti ei saa see tegevus olla mingisugune oluline Rahvaliidu poliitika praegusel hetkel,” ütles Aare Delfile.

“Mina kindlasti ei hakka neid kohtu materjale lugema, et mingit oma seisukohta tekitada, sest selleks pole aega ja mingit vajadust. Ma lähtun sellest, mida on riigikohus öelnud ja kogu lugu,” sõnas ta.

Aare sõnul on Rahvaliidu maine Reiljaniga seotud kohtuprotsesside tõttu kindlasti kahjustada saanud. “Kindlasti. See on selge, et erakonna esimees on avaliku elu tegelane ja isegi siis, kui ta enam esimees ei ole, aga ta on erakonna liige ja käivad sellised väga keerulised kohtuprotsessid, see erakonnale kasu ei tee. See on vaieldamatult selge. Aga sellest ei saa teha järeldust veel, et erakond kui selline on miski üle parda viskamist vääriv nähtus.”

Aare sõnul tuleb Reiljani puhul silmas pidada ka seda, et nendel kuudel, kui käis jõuline Rahvaliidu likvideerimise protsess, tegi Reiljan väga tõsist tööd selleks, et säilitada ühtne erakond ja võitles üsna jõuliselt selle nimel, et see lammutamise plaan ei õnnestuks.