Vastastikku süüdistusi pildunud Juhan Aare ja Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut leppisid eile toimunud erakonna juhatuse koosolekul ära ning jätkavad koostööd. „Eelkõige kannatas tüli käigus meie enda ja erakonna maine,“ tunnistas Vitsut täna toimunud pressikonverentsil.

Vitsut süüdistas Aaret nädala alguses erakonna raha kasutamises ilma juhatuse nõusoleku ja kooskõlastuseta. Aare ütles pressikonverentsil, et eile tüliküsimust arutanud Rahvaliidu juhatus tunnistas interneti-TV vajalikkust, kuid leidis, et selle rahastamisel pole järgitud piisavalt eelarve olukorda.

„Rahvaliidu juhatus soovitas Eesti Kultuurfilmil tagastada raha erakonna eelarvesse, kuna praegu kehtivas eelarves pole selle jaoks eraldatud piisavalt vahendeid,“ ütles Juhan Aare, kes on ühtlasi ise selle firma omanik. Rahvaliidu juht väitis, et tegi ettepaneku raha tagasi maksta ise ja tema tegevuses polnud huvide konflikti, kuna Eestis pole ühtki teist interneti-TV pakkujat.

Lisaks Eesti Kultuurfilmile makstud 150 000 kroonile loodab Rahvaliit tagasi saada ka 27 000 krooni, mis tasuti teisele videoid valmistanud firmale OÜ Market Planet, mille omanik on Aare sõnul Arvi Pill.

Aare lisas, et viimase kuu aja jooksul on Rahvaliidu interneti-TV klippe vaadatud 30 000 korda ja see kanal jätkab tööd erakonnaväliste vahenditega. Seda, kas tulevikus võitakse interneti-TV jaoks leida taas raha ka erakonna eelarvest, ei osanud Rahvaliidu juhid öelda.

Teine vaidlusküsimus oli erakonna pressiesindaja Andres Raidi töötasu. Juhan Aare süüdistas nädala algul Lauri Vitsutit Raidile ümbrikupalga maksmises ja nõudis seetõttu Vitsuti tagasiastumist. Täna ütles Rahvaliidu esimees, et talle selgitati olukorda ja väidetavalt pole ebaseaduslikke tehinguid toimunud.

Vitsut peab juhatuse otsusel nädala jooksul erakonna raamatupidamise ja muu tegevuse üle vaatama, et Rahvaliit saaks efektiivselt edasi tegutseda.