"Juhatus ei ole seda minu teada arutanud ja minul sellist plaani ei ole. Ma ei näe praegu mingit põhjust, miks ma peaksin tagasi astuma," lausus Aare Delfile.

Lauri Vitsuti kinnitusel on Rahvaliidu juhatus vastu võtnud otsuse, millega antakse erakonna esimehele Juhan Aarele tagasiastumiseks aega kuni reedeni ja kui ta selle aja jooksul seda ei tee, avaldatakse talle reedesel juhatuse istungil umbusaldust.

"Nad võivad ju seda teha, aga mina olen oma mandaadi saanud kongressilt. Juhatus muidugi võib oma arvamust avaldada igasugusel moel, kui nende hulgas on selliseid inimesi," ütles Aare ja lisas, et põhikirja järgi teda juhatuse tasandil umbusaldades esimehe kohalt taandada ei saa.

Aare sõnul toimub neljapäeval nõupidamine maakonna ja linnaühenduste esindajate vahel, mis peaks paljuski selguse majja tooma. "Seal me saame laiapõhjaliselt ettekujutuse, missugune seis erakonnas on ja missugused on arvamused edasiste arengute suhtes."

"Ma tean inimesi, kes praegu väga sooviksid minu kohale asuda"

Aare sõnul on jutud sellest, et teda ei ole võimalik telefoni ja ka e-posti teel kätte saada ajendatud teatud inimesti võimuambitsioonidest.

"Leidub selliseid inimesi, kes tahavad mind näidata võimalikult halvas valguses, nad kardavad minu konkurentsi, nad tahaksid ise oma võimuambitsioone rahuldada. Ma tean inimesi, kes praegu väga sooviksid minu kohale asuda," sõnas Aare.

"Mulle helistavad väga paljud inimesed kogu aeg, aga kui mul on nõupidamised või mingisugune tööalane tegevus, kus ma ei saa rääkida, siis ma lülitan tõesti telefoni välja," selgitas ta.

Aare sõnul on absurdne süüdistada teda erakonna põhjalaskmises, nagu mitmed erakonnakaaslased väidavad. "Minu töö on põhiliselt seisnenud selles, et ma olen väga palju sõitnud ringi, inimestega kohtunud, nõu pidanud. Olen valimisplatvormi koostanud. Ma küll ei kujuta ette, mismoodi on seda võimalik nimetada erakonna põhjalaskmiseks," oli Aare hämmingus.

"Ma ei kujutanud tegelikult ette, kui ma osutusin valituks erakonna esimeheks, kui keerulisse seltskonda ma satun. Kuivõrd konfliktsed on inimesed ja kui palju on neil aegade jooksul tekkinud selliseid seisukohti, mida on raske omavahel ühtsustada," ütles Rahvaliidu esimees lõpetuseks.