Eesti Päevaleht kirjutas, et kaks Saue valimisliidu Suurliit kandidaati pandi valimisnimekirja meelevaldselt. Delfile rääkis ka kolmas Suurliidu kandidaat, kuidas ta end üpris ootamatult nimekirjast avastas.

Sauelase Ergo Kaubi võib samuti Suurliidu nimekirjast leida, ehkki ta kinnitas Delfile, et ei ole kuskile oma allkirja andnud. Kaubi ütles, et plaanib lähiajal ära saata ka avalduse kandideerimisest loobumise kohta.

Kaubi sattus valimisnimekirja enda sõnul täiesti juhuslikult. "Kaks inimest tulid ja küsisid, et kas keegi soovib kandideerida. Olin koos tuttavaga, kes oli mingil põhjusel kohe nõus. Jutu käigus tuli ka minu nimi välja, aga ma perekonnanime ja isikukoodi ei ole kuskile ankeedile pannud," kirjeldas ta. Kaubi rõhutas, et ta ei avaldanud soovi kandideerida ja ei olnud sellest ideest vaimustuses. Ta ei tea, kuidas tema perekonnanimi ja muud andmed välja uuriti.

Kandideerimisest saab loobuda kolme päeva jooksul pärast valimiskomisjoni kandidaatide registreerimist. Pärast seda ei jää muud üle, kui kandideerida. Juhul, kui on kahtlus, et võltsing mõjutas valimistulemusi ja soovitakse korraldada kordushääletus, tuleb alustuseks esitada politseile avaldus. Politsei on teatanud, et võtab ühe ohvri Tiina Nummelaga ise ühendust, et asjaolusid selgitada.

Päevaleht kirjutas täna, et sauelased Viktor Peri ja Tiina Nummela rääkisid Päevalehele, et nad ei ole kandideerimisavaldusele allkirja andnud. Nummela on hoopis sotside ridades ja Peri andis enda teada allkirja Saue noori toetavale dokumendile.