"Lisaks vältimatule seosele meie tööga on jõustruktuuride spordimängudel kindlasti oma koht ka tervislike eluviiside levitamisel. Ajal, mil asjatundjad kahtlustavad keelatud ainete tõsist levikut ka juba rahvasportlaste seas, on ausate mängijate roll kriitilise tähtsusega. Õiguskorra teenimisele pühendunud inimeste isiklik eeskuju on siin hädavajalik," ütles justiitsministeeriumi asekantsler ja vanglateenistuse juht Priit Kama.

Sellel aastal oli spordimängudel tavalisest rohkem vigastusi. Enim vigastati end tänavakorvpallis ja jalgrattakrossis.

Võistlused toimusid kergejõustikus, lamades surumises, jalgpallis, võrkpallis, males, laskmises, sulgpallis, sõudmises, orienteerumises, jalgrattasõidus, murdmaajooksus ja korvpallis.

Võistlustel osalesid sportlased justiitsministeeriumi, kaitseministeeriumi ja siseministeeriumi haldusalas olevatest asutustest: vanglateenistusest, kaitseliidust, kaitsepolitseiametist, kaitseväest, politsei- ja piirivalveametist, päästeametist, sisekaitseakadeemiast, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arendusekeskusest ning maksu- ja tolliametist.

Eilse kommunismi- ja natsismiohvrite mälestuspäeva puhul asetasid jõuametkondade esindajad okupatsiooni ajal hukkunud Eesti jõuametkondade töötajate mälestuseks pärja Tartus Vabaduse puiestee ääres asuva Kalevipoja kuju jalamile.