"Jõulutunneli" seekordne teemavalik tutvustas pimedate ja vaegnägijate igapäevaelu ja töövõimalusi ning selgitas nägemiskaotuse põhjuseid.
Saate partneriks oli MTÜ Põhja-Eesti Pimedate Ühing, kellele kuuluv maja Tallinnas, Tondi tänaval vajab korrastamist ja laiendamist rehabilitatsiooni- ja koolitusvõimalusi pakkuvaks tegevuskeskuseks nii Tallinna ja Harjumaa kui ka kõigi teiste Eesti vaegnägijate heaks, teatas rahvusringhääling.

Saates rääkisid oma kogemustest paljud pimedad ja vaegnägijad, kuid otsesaate külalised Mari ja Andres Tarand, Andrei Hvostov jt mõtisklesid peateemal ja meenutasid lõppevat aastat.

"Loodan, et seekordne "Jõulutunnel" süstis inimestesse optimismi, lisas teadmisi tervisest ja pimedana elamise viisist - ja siis on saade oma eesmärgi täitnud," kinnitas "Jõulutunneli" produtsent Margus Saar saate järel.

"Saate tegijad ühinevad igati Põhja-Eesti Pimedate Ühingu juhi Kristiina Peetsalu siira tänuga televaatajatele ja me võtame vastu kutse külastada uuenenud tegevuskeskust lahtiste uste päeval tuleva aasta oktoobris, rahvusvahelisel valge kepi päeval."

Traditsiooniliselt vahendasid Elion, EMT, Elisa, Tele2 ja Starman televaatajate kõned teenustasuta ning annetuse maksumus kajastub helistajate järgmisel telefoniarvel.

Saates osalesid ka Ott Lepland, Laura, Ivo Linna, Maria Listra, Maarja,Ines, Helen Lokuta, Anne Veski jpt lauljad ja muusikud, kelle esinemist võib veelkord näha saates "Jõulutunneli laulud" reedel, 30. detsembril kell 20.05.