Tartu politsei pressiesindaja sõnul võttis 34-aastane politseiinspektor Janek Toomessalu haiguslehe ja enne selle lõppemist ei saa vastavalt seadusele tema karistamise üle otsust langetada.

Toomessalu sattus liiklusõnnetusse reedel kella 20.55 ajal, eelnevalt oli ta ilumunud purjuspäi tööle ja seetõttu oli temaga töösuhe ajutiselt peatatud.

Inspektor oli päeval tööle ilmunud joobnuna, teenistusse teda ei lubatud ja allüksuse juht viis inspektori koju. Mõni tund pärast seda võttis Toomessalu oma isale kuulunud VAZ-i, millega põhjustas Tartu-Jõgeva-Aravete maantee kümnendal kilomeetril Tartu vallas liiklusõnnetuse.

Lähte tankla lähedal oli VAZ 2108 vasakpöördel ette jäänud vastassuunast otse lähenenud Daewoo Tacumale, mille roolis oli Tartu vangla 36-aastane direktor Andrus Kõre. Inimesed liiklusõnnetuses vigastusi ei saanud.

Politseiinspektor oli autot juhtides raskes alkoholijoobes, avariikohal mõõdeti alkoholijoobeks 3,28 promilli.

“Mõistan taolise politseinikule ebaväärika käitumise täielikult hukka. Politsei ei saa sallida oma ridades taolisi tegusid toime pannud isikuid. Janek Toomessalu on ühe päeva jooksul pannud toime kaks ebaväärikat tegu, mistõttu peab ta saama karistuse. Selliseid tegusid on alati karistatud politseiteenistusest vallandamisega,” on öelnud Tartu politseiprefekt Aivar Otsalt juhtumit kommenteerides.