Mõni päev tagasi 53-aastaseks saanud Gräzin selgitab SL Õhtulehele, et esmaspäeval kella nelja paiku saabusid talle külla akadeemia Nord tudengid.

“Neil oli kaasas kaks kasti šampust ning mõni konjakipudel. Nii võtsingi koos üliõpilastega napsi ning olin ära unustanud, et pidin kella 17.30 paiku Kukule intervjuu andma.”

Rahvasaadik ilmutab tagantjäreletarkust ning ütleb — taas pehme keelega -, et targem oleks olnud raadiousutlus ära jätta, aga: “Inimene on ju teatavasti idioot!”

Gräzin vannub, et riigikogu teisipäevasel erakorralisel istungil oli ta absoluutselt kaine. Ta on isegi nõus oma sõnade kinnituseks ajakirjanikuga kokku saama.

Pärast mitmeid luhtunud kokkuleppeid, leidis ajakirjanik poliitiku hotelli Palace kohvikust laua taga tukkumas, õlletoop nina ees.

Tema kõrval ootab aga taksojuht 123 kroonini tiksunud arve tasumist. Kui Gräzin virgus, puhus ta lehe alkomeetrisse 1,5 promilli ehk keskmise joobe. Samal hetkel tõmbas mees õllesõõmu kurku ning köhis selle laias kaares lauale. Kohale rutanud teenindaja palvele lahkuda parlamendiliige ei reageeri, kuid üritab taksojuhile arve ära maksta.

Kui ka sellest ei tule midagi välja, sest mehel pole piisavalt sularaha. “P..e, kurat! P..e, kurat!” sarjab ta kurja saatust.

Riigikokku pääses Gräzin pärast seda, kui Tallinna baaris laamendanud ja kainestusmajja sattunud parteikaaslased Toomas Tein ja Peep Aru parlamendist aprillis omal soovil lahkusid.