Edgar Savisaare esines 23. jaanuaril riigikogu ees poliitilise avaldusega, milles teatas, et võtab menetlusest tagasi reklaamiseaduse eelnõu, teatab riigikogu. Arupärija Liina Tõnissoni väitel puudus majandus- ja kommunikatsiooniministril reklaamiseaduse eelnõu tagasivõtmiseks valitsuse sellekohane otsus.

Jõks märkis, et ei saa unustada: valitsus ja minister ei ole kaugeltki kokkulangevad mõisted. Ministrid tulevad ja lähevad, aga valitsus jääb. „Ministri ja valitsusevahelise pädevuse erinevust tuleb rõhutada eriti juhul, kui mõnel ministril võib tekkida kõrgmonopoolne tunne, et võimulolijale ongi kõik lubatud,” konstateeris õiguskantsler.

Jõks ütles kokkuvõtteks: kuna reklaamiseaduse eelnõu algataja oli valitsus kollegiaalorganina, siis ajas majandus- ja kommunikatsiooniminister valitsuse eelnevat ja sisuliselt läbiarutatud volitust eelnõu tagasivõtmiseks riigikogu menetlusest.

Sotsiaalminister Jaak Aab tegi 22. jaanuaril Savisaarele ettepaneku võtta riigikogu menetlusest tagasi valitsuse algatatud reklaamiseaduse eelnõu, sest riigikogu majanduskomisjoni otsuse järgi oleks avalikkusele suunatud alkoholireklaamiga alustatud televisioonis juba kella 21-st.

Valitsuse algatatud eelnõus oli varaseimaks lubatud alkoholireklaami algusajaks kell 22.