Ärimees Nikolai Ossipenko nimekirja "Jõhvi – Meie Kodu" kuuluvad volikogu liikmed esitasid eile volikogu esimehele kirjaliku pöördumise, milles nõudsid selgitust, miks pole täidetud eestseisuse otsust korraldada volikogu istung vallavanema valimiseks 11. septembril, vahendas ajaleht Põhjarannik.

Allakirjutanute sõnul kahjustab võimuvõitlus ja koalitsiooni käitumine, kus teiste saadikute arvamusega ei arvestata, valda. “Selle võimuvõitluse valguses ei tegeleta valla oluliste probleemide lahendamisega, sh ühistranspordiga seonduv, mis kahjustab valla mainet ja avaldab negatiivset mõju Jõhvi edasisele arengule,” seisab pöördumises.

Avalduse volikogu kokkukutsumiseks 18. septembril tegi eile ka endise vallavanema Tauno Võhmari fraktsioon. Avaldusele allakirjutanute seas on ka volikogu aseesimees Tiit Lillemets, kes on Ossipenko kasupoeg ning kuulub mõistetavalt ärimehe loodud valimisliitu. Siiani on Võhmar Ossipenkoga kokkumängu keeldunud tunnistamast.

Võhmari-Ossipenko leer soovib kiiresti volikogu kokku kutsuda, kuna praegu on nad volikogus saavutanud ühekohalise enamuse selle tõttu, et Võhmarit toetav Kairi Soomer astus eelmisel nädalal tagasi vallavalitsuse liikme kohalt.

Niina Neglasoni sõnutsi on tema tagasiastumise küsimus eelkõige volikogu kätes. “Kui koalitsioon tahab sellel kohal teist inimest näha, siis muidugi astun ma tagasi,” kinnitas ta.