Eile kogunes Tudulinnas ehitusettevõtte OÜ Rapla Teed esindajast, Tartu OÜ Toner-Projekt projekteerijast ning Viru teedevalitsuse esindajatest koosnev komisjon, kes pidi otsustama projekti edasise saatuse, kirjutab Põhjrannik.

Planeeritud teelaienduse asemel on nähtaval vaid kitsas liivarada — ülejäänud tulevane autotee varises maalihke tagajärjel jõkke, muutes kohalikku maastikku tundmatuseni.

“See on ju loodusõnnetus!” ütles sündmuspaigal käinud tundmatuks jääda soovinud napisõnaline Rapla Teede esindaja.

Üks uue tee projekti autoreid Elmo Jahhu oli šokeeritud, nähes kavandite teostamise tagajärgi. “Siin poleks mitte mingil juhul tohtinud maha võtta jõeäärset pinnast kinni hoidnud puid! Projekt nägi tõepoolest ette mõningast puuraiet piki tulevast teed, kuid alati tuleks lähtuda konkreetsest olukorrast. Kui mõnes teises kohas oleksid mahavõetud puud tulnud tee laiendamisel kasuks, siis siin poleks seda kindlasti tohtinud teha,” kommenteeris Tudulinna ümbruse uut maastikku uurinud projekteerija.

Rapla teedeehitajate tööd seganud vihmasadusid pole Ida-Virumaal ammu nähtud. Ilmselt olidki õnnetuse ettearvamatutes tagajärgedes süüdi nii ilmastik kui ka inimlik hooletus.

Teevaring aga paljastas probleemi tõelise olemuse — kogu teeriba ulatuses on kohati sisse vajunud drenaažikaevud, mis on vastrajatud teele ohtlikult lähedal ning võivad kaasa tuua edasisi varinguid.